Συχνές ερωτήσεις

   Πόσες  υφασμάτινες πάνες Babylιcious  χρειάζομαι για το ξεκίνημα του μωρού

Το ελάχιστο που θα χρειαστείτε είναι 14 υφασμάτινες πάνες  Babylicious. Ο προτεινόμενος  από εμάς αριθμός για μεγαλύτερη  αυτονομία (περίπου τρείς ημέρες ανά πλύση) είναι 24 πάνες. Οι υφασμάτινες πάνες Βabylicious  είναι one size( 0-36 μηνών) διότι χάρη στα ειδικά snaps μπορείτε να προσαρμόσετε το μέγεθος της πάνας ανάλογα με τις ανάγκες του μωρού σας.


  Τι περιλαμβάνει μία υφασμάτινη πάνα Babylicious

Η υφασμάτινη πάνα Babylicious  περιλαμβάνει αρχικά την αδιάβροχη εξωτερική επένδυση (κέλυφος) και δύο επιθέματα υψηλής απορροφητικότητας. Ένα επίθεμα τεσσάρων στρώσεων και ένα επίθεμα πέντε στρώσεων.


  Τι είναι το εξωτερικό μέρος (κέλυφος) της υφασμάτινης πάνας Babylicious

Το εξωτερικό μέρος της υφασμάτινης πάνας Babylicious είναι κατασκευασμένο από αδιάβροχο υλικό και με διπλά λάστιχα στα πόδια για αποφυγή διαρροών. Εξωτερικά διαθέτει κουμπάκια τροποποίησης του μεγέθους της και εσωτερικά δύο τσέπες από bamboo carchoal καθώς και ένα κουμπάκι για την άψογη προσαρμογή των επιθεμάτων.


  Τι είναι τα επιθέματα

Τα επιθέματα είναι ο πυρήνας απορροφητικότητας της υφασμάτινης πάνας Babylicious. Είναι κατασκευασμένα από εξωτερική επένδυση bamboo carcoal και εσωτερικές στρώσεις από microfiber ώστε να πετύχουν την μέγιστη απορροφητικότητα στο εσωτερικό τους και την αίσθηση στεγνότητας εξωτερικά. Τα επιθέματα Babylicious διαθέτουν επιπλέον κουμπάκι συγκράτησης με την πάνα.


   Γιατί οι υφασμάτινες πάνες Babylicious  περιέχουν δύο επιθέματα

Οι υφασμάτινες πάνες Babylicious προσφέρονται σε εσάς με δύο επιθέματα δίνοντας σας τη δυνατότητα μεγαλύτερης αυτονομίας δεδομένου ότι  πολλές φορές θα χρειαστεί να πλύνετε μόνο το επίθεμα και όχι το εξωτερικό μέρος της πάνας (κέλυφος).


   Γιατί τα επιθέματα που περιλαμβάνονται στην πάνα Babylicious είναι ένα τεσσάρων και ένα πέντε στρώσεων

Με αυτό τον τρόπο τα επιθέματα Babylicious πέραν της αυτονομίας που αναφέραμε πρωτύτερα,  σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε και  την απορροφητικότητα ανάλογα με τις ανάγκες του μωρού σας χρησιμοποιώντας τα ξεχωριστά ή ακόμη και τα δύο μαζί σε συνδυασμό.


  Τι είναι το bamboo carchoal 

Το bamboo carchoal με το οποίο  οι υφασμάτινες πάνες Babylicious είναι επενδυμένες σε όλα τα σημεία που έρχονται σε επαφή με το μωράκι σας, είναι ύφασμα  κατασκευασμένο από 50% bamboo και 50%  οργανικό βαμβάκι .Είναι υποαλλεργικό, έχει αντιβακτηριδιακή δράση, αναπνέει και δεν κρατάει την υγρασία .Έχοντας αυτές τις ιδιότητες  προστατεύει το ευαίσθητο δέρμα του μωρού σας από ερεθισμούς και συγκάματα. Τέλος ,δεν συγκρατεί δυσάρεστες οσμές και λόγο του γκρι χρώματός  του δεν "κιτρινίζει" και δεν αφήνει εύκολα υπολείμματα λεκέδων .


   Είναι ασφαλές οι υφασμάτινες πάνες Babylicious για το μωράκι μου

Oι υφασμάτινες πάνες Babylicious  είναι κατασκευασμένες σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και φέρουν πιστοποίηση SGS για τα υλικά και τα χρώματα κατασκευής τους, ώστε να παρέχουν την μέγιστη δυνατή ασφάλεια για το μωράκι σας.


  Πως χρησιμοποιώ την υφασμάτινη πάνα Babylicious στο μωράκι μου

Αρχικά τοποθετούμε το επίθεμα στις δύο τσέπες που υπάρχουν στο εσωτερικό της πάνας (κέλυφος) και  κουμπώνουμε μεταξύ τους με την βοήθεια του ειδικού κουμπιού, που βρίσκεται στο επίθεμα και στο εσωτερικό της μπροστινής τσέπης της πάνας. Στρώνουμε καλά το επίθεμα ώστε να καλύψει όλη την εσωτερική επιφάνεια της πάνας και την φοράμε στο μωράκι μας, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως θα του φορούσαμε μία συμβατική πάνα μιας χρήσεως, με την μόνη διαφορά ότι στην υφασμάτινη πάνα Babylicious τροποποιούμε το μέγεθος της με την βοήθεια των ειδικών κουμπιών για να πετύχουμε την τέλεια εφαρμογή της στο μωράκι μας.


  Χρειάζεται να πλύνω τις υφασμάτινες πάνες Babylicious πριν από την πρώτη χρήση

Η πλύση πριν από την πρώτη χρήση είναι απαραίτητη.


  Πως πλένω τις υφασμάτινες πάνες Babylicious

Αρχικά απομακρύνουμε όλα τα στέρεα κατάλοιπα αν υπάρχουν και ξεπλένουμε καλά (σε αυτή τη φάση αποθηκεύουμε τις πάνες κ τα επιθέματα σε μία τσάντα φύλαξης),πλένουμε στο πλυντήριο ρούχων στους 40 βαθμούς ή στο χέρι χωρίς μαλακτικό ώστε να μην κλείσουν  οι πόροι των επιθεμάτων και να διατηρηθεί η  μέγιστη απορροφητικότητα . Δεν χρησιμοποιούμε λευκαντικά προϊόντα. Στεγνώνουμε απλώνοντας τις πάνες και τα επιθέματα ή εναλλακτικά στο στεγνωτήριο σε χαμηλό (Low) πρόγραμμα .Δεν σιδερώνουμε τις πάνες και τα επιθέματα.


  Τι είναι τα Liners μιας χρήσεως και ποια η χρησιμότητα τους

Τα liners μιας χρήσεως κατασκευάζονται από μαλακό viscose και είναι βιοδιασπώμενα. Μας διευκολύνουν να απομακρύνουμε τις στέρεες ακαθαρσίες από τα επιθέματα χωρίς να ερχόμαστε σε επαφή με αυτές. Τοποθετούνται στο εσωτερικό της πάνας και πάνω από το επίθεμα, όταν αλλάξουμε το μωράκι μας τυλίγουμε το liner με τις  στέρεες ακαθαρσίες και πετάμε στην τουαλέτα. Η χρήση των liners με τις υφασμάτινες πάνες Babylicious δεν είναι υποχρεωτική αλλά προαιρετική και μας εξυπηρετούν μόνο σε ότι προαναφέραμε οπότε μπορούμε να αποφύγουμε το κόστος τους.


  Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζω το μωράκι μου χρησιμοποιώντας  τις υφασμάτινες πάνες Babylicious

Φροντίζουμε να ελέγχουμε συχνά το μωράκι μας και να αλλάζουμε όποτε κρίνουμε απαραίτητο όπως θα κάναμε και με τις συμβατικές πάνες μιας χρήσεως.


  Θα πρέπει να χρησιμοποιώ κρέμες για ερεθισμούς και συγκάματα

Οι υφασμάτινες πάνες και τα επιθέματα  Babylicious  είναι επενδυμένα  από μαλακό Bamboo charcoal  το οποίο  αφήνει το δερματάκι του μωρού σας στεγνό μεταφέροντας όλη την υγρασία στο πυρήνα του επιθέματος  ενώ ταυτόχρονα  του επιτρέπει να αναπνέει με αποτέλεσμα να προστατεύει το μωράκι σας από ερεθισμούς και συγκάματα. Βάση των παραπάνω, στη πλειοψηφία των περιπτώσεων, δεν είναι αναγκαία η χρήση ειδικών κρεμών οπότε απαλλασσόμαστε από ένα ακόμη  δαπανηρό κόστος.


  Πως αποθηκεύω τις λερωμένες πάνες και τι είναι η τσάντα φύλαξης Babylicious

Οι τσάντες φύλαξης Babylicious είναι ένα αξεσουάρ που  διευκολύνει στην συλλογή των χρησιμοποιημένων  πάνων και επιθεμάτων προς πλύση. Είναι κατασκευασμένες από το ίδιο αδιάβροχο υλικό με το εξωτερικό κέλυφος της πάνας, αποτρέποντας από διαρροές υγρασίας και τυχόν  δυσάρεστων οσμών .Διαθέτουν δύο ανεξάρτητους χώρους που κλείνουν με φερμουάρ ώστε να αποθηκεύουμε ξεχωριστά τις πάνες από τα επιθέματα. Μετά την αλλαγή της πάνας αρχικά  απομακρύνουμε τυχόν στέρεες ακαθαρσίες και έπειτα ξεπλένουμε με νερό και στύβουμε καλά τις πάνες και τα επιθέματα. Αποθηκεύουμε τις ξεπλυμένες πάνες και επιθέματα στη τσάντα φύλαξης σε διαφορετική τσέπη μεταξύ τους, όπως  αναφέραμε παραπάνω, μέχρι να μαζευτούν αρκετές ώστε να συμπληρωθεί η πλύση.


 Πώς μπορώ να απαλλαγώ από τυχόν επίμονους λεκέδες στις πάνες ή στα επιθέματα

Σε περίπτωση που με τη συχνή χρήση των πάνων και των επιθεμάτων παρατηρήσουμε υπολείμματα λεκέδων ,τοποθετούμε τις πάνες ή τα επιθέματα σε μια λεκάνη με νερό με μαγειρική σόδα ή ξύδι. Της αφήνουμε στη λεκάνη για λίγα λεπτά και έπειτα τις βάζουμε στο πλυντήριο να πλυθούν .


 Γιατί να επιλέξω  να χρησιμοποιήσω υφασμάτινες πάνες Babylicious  και όχι συμβατικές πάνες μιας χρήσεως

·        Οι υφασμάτινες πάνες Babylicious  είναι κατασκευασμένες από φιλικά υλικά προς το μωράκι σας 

Aποτρέπουν ερεθισμούς και συγκάματα που συνήθως προκαλούν οι συμβατικές πάνες μιας χρήσεως

Είναι οικολογικές και  με την χρήση τους δεν επιβαρύνετε τον πλανήτη μας με τεράστιους όγκους σκουπιδιών που προκαλεί η χρήση συμβατικών πάνων μιας χρήσεως

Η μεγάλη γκάμα σχεδίων και χρωμάτων των υφασμάτινων  πάνων  Babylicious  θα χαρίσουν ένα  μοναδικό στυλ στους μικρούς σας θησαυρούς.

Η χρήση της επιπρόσθετα θα οδηγήσει στην ταχύτερη και πιο ομαλή χρήση της συμβατικής τουαλέτας από το μωρό σας.


   Κάνω οικονομία χρησιμοποιώντας υφασμάτινες πάνες Babylicious αντί για συμβατικές πάνες μιας χρήσεως

Φυσικά και κάνετε οικονομία καθώς γλιτώνετε από το κόστος αγοράς συμβατικών πάνων μιας χρήσεως εξοικονομώντας  πάνω από 1200 ευρώ ανά παιδί.